دایره المعارف دودکش/ ضرس قاطع یعنی چه؟

«خدایا ما را بخاطر قمپوزهایی که تابه حال در کردیم و لغزهایی که خواندیم ببخش و بیامرز و در آمپاس قرار نده... الهی آمیییین». شاید اگر این پیامک بامزه، یک ماه زودتر میان مردم دست به دست می شد، کسی نمی توانست زیاد از مفهومش سر دربیاورد. اما وقتی این اصطلاحات در ماه مبارک رمضان هرشب بارها و در موقعیت های مختلف، در سریال «دودکش» و از زبان شخصیت اصلی سریال شنیده می شود، خیلی زود آن را تبدیل به تکه کلام های محبوب میان مردم کرده است. اما این تکه کلام ها چه معنایی دارد و در چه مواردی گفته می شود؟
قمپز در کردن:
این اصطلاح از زمان جنگ دولت عثمانی با ایران مورد استفاده قرار گرفت. قمپز نوعی توپ جنگی سرپر بود که دولت امپراطوری عثمانی در جنگهایش با ایران به کار می برد. قمپز اما برخلاف توپ های جنگی دیگر، هیچ اثر تخریبی نداشت و تنها در نقاط کوهستانی شلیک می شد تا با کمک پژواک صدا در کوهستان، صدای مهیبی تولید کند و موجب رعب و وحشت سربازان ایرانی شود. این توپ گلوله ای نداشت و فقط در آن مقدار زیادی باروت می ریختند و پارچه های کهنه و مستعمل را با سنبه داخل آن می کردند و می کوبیدند تا کاملا سفت و محکم شود و سپس آن را شلیک می کردند. چندی بعد که ایرانیان به ماهیت دروغین و توخالی این توپ ها پی بردند، اصطلاح «قمپز در کردن» را برای ادعایی که سر و صدای زیادی دارد اما بی اثر و دروغین است به کار می بردند.
لغز خواندن:
در لغت نامه دهخدا، معنای لغز که از نظر دستوری «مصدر مرکب» تعریف شده، این طور بیان شده است: «بر کسی عیب گرفتن, به کنایه از کسی بد گفتن, کرکری خواندن.» اصطلاح لغز خواندن وقتی استفاده می شود که کسی از روی دشمنی یا حسادت و مدعی بودن، حرفی بزند یا از کسی بدگویی کند. هرچند گفته می شود لغز، نام دیگر علم «منطق» هم بوده است و فیلسوفان باستان علم منطق را به نام لغز می خواندند. شاید به همین دلیل باشد که لغز را کلام پیچیده و غیرقابل درک هم معنا کرده اند.
ان قلت آوردن:
ریشه این واژه عربی از یک جمله آمده است. در واقع معنای واژه به واژه این عبارت، «اگر تو بگویی» است. این تکه کلام وقتی به کار می رود که مخاطب سعی در ایراد گرفتن و اشکال تراشی بیهوده از حرف های گوینده و یا کار و عمل او را داشته باشد. آن موقع است که گوینده تذکر می دهد: «ان قلت نیار»!
آمپاس:
شاید مورد استفاده ترین اصطلاح میان تکه کلام های سریال دودکش، همین اصطلاح باشد. آمپاس از واژه آلمانی Engpass گرفته شده و وارد زبان فارسی شده است. این واژه آلمانی در لغتنامه دهخدا به معنای تنگنا، فشار و کار انجام شده آمده است.
آچمز:
شطرنج بازها این اصطلاح را خیلی خوب می شناسند. این اصطلاح که ریشه ترکی دارد، در شطرنج وقتی استفاده می شود که یکی از مهره های شطرنج در موقعیتی قرار می گیرد که اگر حرکت داده شود، مهره شاه در موقعیت کیش قرار می گیرد و بنابراین چاره ای ندارد جز این که یا از جایش حرکت نکند و یا این که مهره شاه به خانه های دیگر منتقل شود تا از خطر کیش دور شود. معمولا مهره هایی که در موقعیت آچمز قرار می گیرند، با همین ترفند توسط حریف از جریان بازی خارج می شوند. بنابراین اصطلاح آچمز شدن وقتی استفاده می شود که فردی در موقعیت انجام شده قرار بگیرد و چاره ای نداشته باشد جز این که کاری را به اجبار انجام دهد. معنای لغوی آچمز در زبان ترکی هم «بازنشدنی» است.
ضرس قاطع:
این اصطلاح از دو واژه تشکیل شده. ضرس به معنای دندان تیز و برنده است. اما این اصطلاح دوکلمه ای وقتی به کار می رود که بخواهند از چیزی، حرفی یا کاری با قاطعیت دفاع کنند. آن موقع است که می گویند: «به ضرس قاطع می گم...»
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
ماجرای لوگوی عجیب گوگل

سایت گوگل لوگوی خود را به مناسبت سالگرد تولد یک فیزیکدان تغییر داد. این بار اما لوگویی طراحی شده که در نگاه اول کمی عجیب به نظر می رسد. لوگویی که ترکیبی از یک فرمول و دو گربه است.
اما ماجرای این لوگوی عجیب چیست؟
12 آگوست، یکصد و بیست و ششمین سالروز تولد «اروین شرودینگر» است. فیزیکدان اتریشی و یکی از دانشمندان فیزیک کوانتوم که کاشف مکانیک موج و البته مبدع معادله معروف «شرودینگر» و البته آزمایش معروف «گربه شرودینگر» است. شرودینگر به دلیل کشف مکانیک موج موفق شد همراه با «پل دیراک» جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کرد.
گوگل با استفاده از ایده معادله شرودینگر و آزمایش گربه شرودینگر، این لوگوی بامزه را به مناسبت زادروز شرودینگر طراحی کرده است.
معادله شرودینگر، معادله ای است که چگونگی تغییر حالت کوانتومی یک سامانه فیزیکی با زمان را توصیف می کند. این معادله در اواخر سال 1925 فرمول بندی شد و در سال 1926 به وسیله شرودینگر منتشر گردید. در مکانیک کلاسیک، معادله حرکت قانون دوم نیوتن است و فرمول بندی های معادل آن، معادله اویلر-لاگرانژ و معادله هامیلتون هستند. در همه این فرمول بندی ها، برای حل حرکت یک سیستم مکانیکی و پیشگویی ریاضی اینکه سامانه در هر زمان پس از شرایط و پیکربندی های اولیه سیستم چه حالتی خواهد داشت، استفاده می شوند.
گربه شرودینگر هم یک آزمایش فکری در فیزیک کوانتومی است که در سال 1935 توسط شرودینگر ابداع شد. سناریوی آزمایش درباره یک گربه است که بسته به یک رویداد تصادفی زودتر، ممکن است مرده باشد یا زنده. بر این اساس، این آزمایش، این طور طراحی شده است: فرض کنید گربه ای در جعبه ای دربسته زندانی است. در این جعبه یک شیشه گاز سیانور، یک چکش، یک حسگر پرتوزا و یک منبع پرتوزا نیز وجود دارد. ذرات پرتوزا بصورت نامنظم تابش می کنند و به همین دلیل برای آن ها نیمه عمر در نظر می گیرند. حال فرض کنید حسگر و چکش طوری تنظیم شده باشند که در صورت تابش موج پرتوزا بین ساعت 12 و 12:01، چکش شیشه حاوی گاز را شکسته و گربه بمیرد. اگر در ساعت 12:01 در جعبه را باز کنید چه خواهید دید؟ اگر از طریق فرمول نیمه عمر منبع، احتمال تابش بین ساعت 12 و 12:01 را 50٪ پیش بینی کنید. گربه داخل جعبه در هنگام برداشتن درب جعبه 50٪ مرده است و 50٪ زنده است. اما وقتی درب جعبه را برمی دارید خواهید دید که گربه یا مرده و یا زنده است. نمی توان گفت 50٪ سلولهای بدن گربه مرده اند و 50٪ آنها زنده اند. در فاصله یک لحظه، احتمال به یقین تبدیل خواهد شد. این امر کاملاً متضاد با مکانیک کوانتومی است. با این که گفته می شد هیچ گاه نمی توان موقعیت یک سیستم را به دقت اندازه گیری کرد. اما در این مثال کاملاً این امر ممکن شده است.
شرودینگر 4 ژانویه 1961 ،در وین، در سن 73 سالگی به علت ابتلا به بیماری سل درگذشت.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
دلفین ها، پادشاه حافظه در قلمرو حیوانات

دلفین ها می توانند سوت همراهان قدیمی خود را پس از 20 سال جدایی به یاد بیاورند که یک شاهکار حافظه قالب توجه است. این امر نشان دهنده برخورداری دلفین ها از سطحی از پیچیدگی شناختی بوده که تنها با چند گونه محدود دیگر از جمله انسان، شامپانزه و فیل ها قابل مقایسه است.
به گفته محققان، حافظه اجتماعی این موجودات ممکن است حتی از قابلیت شناسایی چهره در انسانها نیز طولانی تر باشد چرا که چهره انسان با گذر زمان تغییر کرده اما سوت نشانگر یک دلفین خاص برای دهه های بسیار ثابت باقی می ماند.
محققان داده ها را از 53 دلفین پوزه بطری در شش تاسیسات جمع آوری کردند و این تاسیسات بخشی از یک کنسرسیوم اصلاح نژاد هستند که دلفین ها را بطور چرخشی نگهداری کرده و سوابق حیواناتی که با هم زیسته را تا چند دهه قبل ثبت کرده اند.
به گفته آنها، این پژوهش تنها بر روی دلفین ها اسیر قابل اجرا بوده چراکه تنها از این طریق می توان سوابق آشنایی نمونه های آزمایش با یکدیگر را بدست آورد. در این آزمایشها، دلفین ها پس از شنیدن سوت آشنا از بلندگو به سمت آن کشیده شده و با سوت زدن قصد داشتند دوباره آن را به صدا دربیاورند.
این پژوهش در مجله Proceedings of the Royal Society London B منتشر شده است.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
قند خون دیابتی ها چقدر باید باشد؟

اما یکی از دغدغه های مهم و اساسی برای افراد دیابتی این است که قند خون شان را در محدوده مطلوب و مناسب حفظ کنند، ولی محدوده مطلوب قند خون برای افراد دیابتی چقدر است؟
قند خون ناشتای طبیعی برای یک فرد طبیعی غیر دیابتی در حدود 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر است.
مقادیر قند خون مطلوب برای افراد مبتلا به دیابت به شرح زیر می باشد:
قند خون 2 ساعت بعد از صرف غذا در فرد عادی باید کمتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر باشد، ولی هدف مطلوب در بیماران دیابتی این است که این قند خون به کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر برسد.
البته به یاد داشته باشید مقادیر مطلوب مذکور ممکن است برای تمام افراد دیابتی مصداق نداشته باشد و ممکن است شرایط بالینی شما به گونه ای باشد که پزشک معالج تان محدوده مطلوب قند خون برای شما را قدری متفاوت با مقادیر ذکر شده در نظر بگیرد؛ برای مثال افرادی که دچار افت قند خون ناآگاهانه می گردند ممکن است نیازمند یک قند خون بالاتر باشند.
در افراد دیابتی همانطور که میزان قند خون بالا می تواند مضر باشد، افت ناگهانی و مکرر قند خون نیز می تواند آثار نامطلوبی را به همراه داشته باشد. لذا در افرادی که با درمان مشخص افت مکرر قند خون را دارند، پزشک می تواند میزان قند خون بالاتری را در نظر بگیرد.
همانطور که ذکر شد افت قند خون یا هیپوگلیسمی یکی از عوارض بیماری دیابت است که در کنترل دیابت باید به آن توجه نمود.
هیپوگلیسمی عبارت است از کاهش قند خون به کمتر از 70 تا 80 میلی گرم در دسی لیتر و علایم آن عبارتند از:
افزایش ضربان قلب، سرگیجه، سنگینی سر، احساس گیجی و گنگی، لرزش، اضطراب، عرق کردن، خواب آلودگی، احساس ضعف و گرسنگی و اختلال در صحبت کردن.
ممکن است پزشک معالج تان بسته به شرایط بالینی شما یک محدوده قند خون خاص را برای شما به عنوان قند خون مناسب در نظر گیرد. لذا باید توجه داشته باشید که کنترل قند خون شما به منظور پیشگیری از بروز عوارض نامطلوب دیابت می باشد و نباید نگاه وسواس گونه به آن داشته باشید. بلکه باید قند خون خود را با مشورت پزشک متخصص، در یک محدوده مناسب حفظ کنید. همچنین می بایست از خطر افت قند خون مصون بمانید.
نکته دیگری که دیابتی ها باید به آن توجه کنند آن است که باید فشار خون شان را نیز تحت کنترل نگه دارند. تحقیقات نشان داده اند که کنترل فشار خون بالا در افراد دیابتی به منظور پیشگیری از عوارض دیابت، به اندازه ی کنترل قند خون اهمیت دارد.
فشار خون مطلوب برای افراد دیابتی عبارت است از 80 تا 130 میلی متر جیوه.
عواملی که به کنترل فشار خون کمک می نمایند شامل:
- کاهش وزن (در صورت چاقی و اضافه وزن)
- ورزش و فعالیت بدنی منظم
- کاهش مصرف نمک
- ترک دخانیات و اجتناب از مصرف الکل
در پایان ذکر این نکته ضروری است که اطلاع از محدوده های مطلوب و مناسب برای قند خون، لازم و ضروری است، اما کنترل دیابت یک هنر است، زیرا قند خون افراد سالم هم در شرایط متفاوت نوسان دارد.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
ریشه تلسکوپ های امروزی در برافروختن آتش

هنگام مطالعه بر روی مورد دشواری از نزدیک بینی، هانس لیپرشی، عینک ساز هلندی، به این واقعیت رسید که آرایه های خاصی از عدسی ها، اشیای دوردست را بزرگنمایی می کنند و این آغاز تولد تلسکوپ امروزی بود.
نخستین تلسکوپ لیپرشی یا «عینک پرسپکتیو هلندی» دارای بزرگنمایی 3x بود. گالیله از این طرح استفاده کرد و تلسکوپ بهتری ساخت که دارای بزرگنمایی 5x بود؛ این رقم قابل مقایسه با حتی آماتورترین تلسکوپ های امروزی نیست که دارای بزرگنمایی دست کم 50x هستند. منجمان آماتور امروزی به طور معمول با بزرگنمایی بالغ بر 200x کار می کنند.
داستان اختراع تلسکوپ در نوع خود خواندنی است اما پیش از لیپرشی یا حتی گالیله، کشفیات دیگری وجود داشتند که کلیدی برای ظهور این اختراع بودند.
جزء اصلی هر تلسکوپی بسته به نوع طراحی، عدسی ها یا آینه آن هستند. تلسکوپ منکسرکننده از عدسی ها برای انکسار یا خم کردن نور ستاره بهره می برد و تلسکوپ های منعکس کننده نیز از آینه ها برای منعکس کردن نور استفاده می کنند.
پیش از اختراع تلسکوپ، شیشه در دسترس بود که نخستین شاهد فرایند تولید شیشه توسط انسان به حدود سه هزار سال پیش از میلاد باز می گردد؛ زمانی که مهره های شیشه ای ریزی در شمال سوریه و مصر به عنوان محصول فرعی کار با فلز تولید می شدند.
فناوری ساخت شیشه در بخش هایی از آسیا و مصر حدود هزار و 500 سال پیش از میلاد اوج گرفت و بسیار زود به تولید ظروف و مهره های شیشه یی برای جواهرآلات منجر شد. تولید شیشه در سراسر جهان با سرعت متغیر ادامه یافت، اما همزمان با این امر، کشفیات مهمی دیگری در حال ظهور بودند.
حدود قرن هشتم پیش از میلاد، رومی ها و مصریان با کره های شیشه یی آزمایش انجام می دادند. این کره ها در تلاش برای افزایش قدرت نور برای کمک به روشن کردن آتش با آب پر می شدند. حدود صد سال بعد، عدسی ها از بلورها و کوارتزها صیقل داده شدند.
روایت های اندکی در خصوص نخستین کاربرد عدسی های شیشه یی وجود دارند اما آریستوفان در سال 424 پیش از میلاد در یکی از نمایشنامه هایش به یک «شیشه سوزان» اشاره می کند که گفته می شود، یک عدسی بوده که برای روشن کردن آتش به کار رفته است.
در زمان های بعد و در قرن 12، «سنگ های خوانشی» برای راهبان و دانش آموزان با هدف شفاف کردن متن به کار می رفتند.
این عدسی ها با دو نیم کردن یک کره شیشه ای ساخته می شدند و آزمایشها نشان می داد که کره های با اندازه های مختلف که دارای انحناهای مختلفی بودند، بزرگنمایی بیشتر یا کمتری تولید می کردند.
در قرن 13، استفاده از عدسی های شیشه یی سرانجام در عینک ها متداول شد. با این حال، حدود چهار قرن پس از آن بود که لیپرشی کشفی را صورت داد که ستاره شناسان امروزی باید تا ابد وامدار آن باشند.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
در هنگام جستجو در گوگل، تنها 13 درصد نتایج واقعی هستند

آرون هریس، موسس شرکت Tutorspree، در پستی در وبلاگش توضیح می دهد که خود به آزمایش این موضوع اقدام کرده و با جستجوی کلمه ی auto mechanic به نتایج جالبی رسیده که در تصویر زیر قابل مشاهده اند.
همان طور که مشاهده می کنید، سهم نتایج واقعی و مورد نظر کاربر تنها 13% است و مابقی را مواردی چون تبلیغات با 29%، نوار پیمایش گوگل با 14% و نقشه و اطلاعات محلی با 7% به اشغال خود درآورده اند. نتایج حاصله بر اساس اندازه صفحه نمایش 13 اینچی مک بوک ایر و تنها با در نظر گرفتن قسمت بالایی و اصلی صفحه تعیین شده است.
در آزمایشی دیگر و با جستجوی کلمه ی Italian Restaurant، تنها 7 درصد صفحه به نتایج حقیقی تعلق داشت و در مورد کلمه ی ItalianFood، این رقم به 0 درصد رسید؛ البته چند پیوند قابل استفاده در بخش پایینی صفحه، قسمتی که معمولا کم تر مورد توجه قرار می گیرد به چشم می خورد.
سایت Mashable نیز برای آزمایش این ادعا، خود به بررسی موضوع پرداخت و با مشاهده نتایج یکسان در نمایشگرهایی با اندازه های رایج، صحت این قضیه را تایید کرد.
این موضوع که طراحی و نمایش محتوا در قسمت بالایی صفحه ی جستجوی گوگل، تا حدود زیادی مطابق خواسته ها و منافع این شرکت طراحی شده است، امری غیر قابل انکار است، اما باز هم شاهدیم که هنوز هم اکثریت کاربران، گوگل را به سایر موتورهای جستجو مانند یاهو یا AOL ترجیح می دهند و دلیل آن نمایش دقیق تر نتایج جستجو است. با این وجود گوگل به شکلی کاملا هوشمندانه تبلیغات گران قیمت خود را در دل نتایج جستجو نمایش می دهد.
با در نظر گرفتن این موضوع که اکثر خدمات گوگل کاملا رایگان هستند، این شیوه ی گوگل برای کسب درآمد را چگونه می بینید؟
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
چگونه با هویج گلو درد را تسکین دهیم؟

روش تهیه ی این شربت ساده است و به مواد اولیه ی زیادی نیاز ندارید. کافی است سه عدد هویج و 100 گرم خاک قند داشته باشید.
هویج ها را پوست بکنید و ورقه ورقه کنید. سعی کنید ورقه ها نازک باشند. هویج ها را داخل یک ظرف دربسته که حاوی 100 گرم خاک قند است بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید چند ساعت در هوای آزاد بماند تا شربت هویج ها در بیاید. شربت به دست آمده را در یک شیشه ی کوچک بریزید و هر چند ساعت یک قاشق چای خوری میل کنید. خواهید دید این شربت طعم خوبی دارد و به سرعت گلویتان را نرم می کند. بدین ترتیب به جای شربت های تلخ یک شربت خوشمزه خورده اید و هم گلودردتان بهتر شده است.
یک روش دیگر نیز برای درمان و بهبود گلو درد وجود دارد که بسیار ساده است. برای این کار یک قاشق غذا خوری عسل را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. در طول روز چند بار با این محلول غرغره کنید. حواستان باشد که آن را بیرون نریزید و قورت دهید. توجه داشته باشید که آب حتماً ولرم باشد نه داغ. به خاطر این که خاصیت عسل در آب خیلی داغ از بین می رود.
می توانید آب لیموترش را بگیرید و با آب ولرم مخلوط کنید. به روش قبل با این محلول غرغره کنید و در نهایت قورتش دهید.
یک روش رایج دیگر مخلوط عسل، آب لیموترش و آب ولرم است. این روش هم به نوبه ی خود معجزه می کند. این شربت ساده را تهیه و روزانه چندین مرتبه میل کنید تا گلودردتان خوب شود. اگر علائم بیماری تان با این روش ها بهبود نیافت حتماً به پزشک مراجعه کنید.
موضوعات مرتبط: بیماری ها و درمان آنها (بهداشت) ، ،
برچسبها:
واقعیت هایی تلخ در مورد قلیــان

تنباکوی مورد استفاده برای قلیان، تنباکویی مرطوب و چسبناک است که در عسل و شیره خیسانده میشود و بطور معمول با طعم های مختلفی از قبیل سیب، هلو، نارگیل، انبه، نعناع و توت فرنگی به فروش می رسد.
از جنبه های نگران کننده قلیان این است که سابقاً در کشورهایی مثل پاکستان و هند توسط افراد سالخورده ای که در روستاها زندگی میکردند استفاده میشد اما اخیراً بیشتر در مناطق شهری ایران به شکل همه گیر مورد استفاده قرار میگیرد. مهمتر اینکه رستورانهای شهری زیادی آن را برای مشتریان خود سرو میکنند.
- یک سری باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود دارد که آنها را برای شما دوستان بیان می کنیم:
باور غلط اول:
از آنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر میشود، کلیه مواد مضر آن تصفیه میشود.
واقعیت اول:
کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطان زای آن را تصفیه نمیکند. این دود میتواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.
باور غلط دوم:
استنشاق دود قلیان ریه ها را نمیسوزاند، به همین دلیل مضر نیست.
واقعیت دوم:
دود قلیان وقتی استنشاق میشود، ریه ها را نمیسوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک میشود. با اینکه دود خنک میشود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان زایی است که برای بدن مضر است.
باور غلط سوم:
کشیدن قلیان سالمتر از کشیدن سیگار است.
واقعیت سوم:
دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید میکند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد میشود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسه ی بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید میشود. محصول نهایی آن یعنی دود یکسان است که حاوی مواد سرطان زا است.
باور غلط چهارم:
کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین در خود ندارد.
واقعیت چهارم:
تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه 60 دقیقه ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار میگیرد.
باور غلط پنجم:
تنباکوی گیاهی قلیان سالمتر از تنباکوی معمولی است.
واقعیت پنجم:
این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا “طبیعی”، فرد را در معرض مواد سرطان زا قرار میدهد.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
چند پند زندگی از امیر المومنین

4- درکار خیر تاخیر نکنید.
5- پشتکار داشته باشید.
6- خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید.
7- غیبت نکنید.
8- دنبال انتقام گرفتن و تلافی نباشید.
9- در مقابل سختی ها مقاوم باشید.
10- دنباله روی نفستان نباشید.
11- از حسادت بپرهیزید.
12- متکبر نباشید.
13- در همه موارد با اخلاص و بی ریا باشید.
14- از مواضع تهمت دوری کنید.
15- در زمان قدرت ببخشید.
16- در معاش اعتدال را رعایت کنید.
17- در سلام کردن اولین فرد باشید.
18- قبل از جواب دادن فکر کنید.
19- همیشه لباس های مرتب و پاکیزه بپوشید.
20- به والدین خود احترام بگذارید.
21- با همسرتان خوشرو باشید.
22- مهمان خود را تکریم کنید.
23- در حق مردم مشفق باشید.
24- به عهد و پیمانتان وفادار بمانید.
25- از غریبه ها دلجویی کنید.
26- به عیادت بیماران بروید.
27- با یتیمان مهربان باشید.
28- به مظلومان کمک کنید.
29- برای مسکینان ایثار کنید.
30- قبل از انجام هر کاری روی آن فکر کنید.
31- در برابر مغلوبانتان جوانمرد باشید.
32- در مقابل جاهلان, ملایمت به خرج دهید.
33- عادلانه قضاوت کنید.
34- با نیکان مصاحبت کنید.
35- شکرگزار خداوند باشید.
36- به خدا توکل کنید.
37- بندگیش را تمام و کمال به جای آورید.
38- در راه دین خدا جهاد کنید.
39- در زمان نیل به مقام و منصب خدمت به مردم را در راس کارها قرار دهید.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها:
تا حالا خواستگاری با این وسعت دیده بودید؟

کلیفتون اسمیت 25 ساله با درست کردن یک قلب به وسعت یک هکتار در مزرعه پدر دوست دخترش همه را شوکه کرده بود. در این قلب وسیع درخواست ازدواج از دختر این خانواده آورده شده بود.
اسمیت زمانی که با یک هواپیما کوچک همراه با دوست دخترش بر فراز این مزرعه پرواز می کرد، با نشان دادن درخواستش آن هم به این وسعت جواب بله را از دختر خانم گرفت.
این وسعت درخواست ازدواج در تیتر خبر های جالب جهان قرار گرفته است.
موضوعات مرتبط: مطالب علمی ، ،
برچسبها: